Anti Ageing Akademija Srbije

by Medica Aesthetica Beograd

Edukacije za lekare

Edukacije obuhvataju:

 

 • Bićete potpuno obučeni da bezbedno i uspešno primenjujete tretmane estetske medicine
   
 • Stičete međunarodno priznati sertifikat i pravo da samostalno praktikujete tretmane
   
 • Kurs počinje opsežnom i detaljnom teorijskom edukacijom o releantnim medicinskim i anatomskim apektima izabranog estetskog tretmana.
   
 • Obezbeđeni su detaljni materijali i prezentacije sa teorijskog dela edukacije.

Potpuno ćete savladati:

 

 • Aplikacione vektore, aktivne supstance, anatomiju regije primene
   
 • Apsolutne i relativne indikacije i kontra-indikacije primene
   
 • Potencijalne neželjene efekte i kako da ih izlečite
   
 • Kako da razlikujete estetske preparate koji su u ponudi i izaberete najadekvatnije za Vaše pacijente

 Edukacija se nastavlja se živim, praktičnim, hands-on vežbanjem

 

 • Vežbaćete na pacijentima koje obezbeđuje Akademija
 • Pre primene na živim pacijentima, imaćete mogućnost da učvrstite tehniku vežbajući na lutkama i veštačkoj koži
 • Vežbanje traje dok ne postanete potpuno sigurni u svoju tehniku
 • Svaki Vaš pokret biće pod strogim nadzorom naših edukatora
 • Maksimalan broj polaznika je pet čime se obezbeđuje maksimalna posvećenost svakom doktoru

 

Edukacija se ne završava na kraju treninga

 

 • Tokom cele godine biće Vam obezbeđena on-line podrška tako da možete kontaktirati Akademiju u vezi pitanja i nedoumica na koje nailazite tokom rada sa pacijentima.
 • U slučaju da osećate da Vam je potrebna dodatna podrška, zajedno ćemo primeniti tehniku na Vašem prvom pacijentu u našim prostorijama.

 

 

 

Raspored predstojecih edukacija Antiageing Akademije

 

No# Month Date Subject
1. May 11.5. (Thu) – 13.5. (Sat)

Hyaluronic fillers (basic course), Botulinum toxin (full course)

2. June

26.6. (Mon)-28.6. (Wed)

Hyaluronic fillers (basic course), Boulinum toxin (full course)

3. June 29.6. (Thu) - 1.7. (Sat)

Hyaluronic fillers (advance course), PRP and Mezzo-Threads (full course)

 

 

 

EDUKACIJE ZA FILERE

 

Hijaluronski fileri predstavljaju sterilne, biorazgradive, visokoelastične, transparentne, istotonične, homogene injekcione implante.

Teoretski deo edukacije: Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom primene filera kao hijaluronskog implanta: apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu hijaluronskog implanta, tehnikama rada-vektorima aplikacije, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji.

Praktični deo edukacije: U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno primenjujući hijaluronske filere. Oni nisu samo pasivni posmatrači nego svoje znanje stiču u interaktivnom odnosu. Pre samog kontakta sa pacijentom, polaznici edukacije imaju mogućnost da vežbaju na lutkama i veštačkoj koži. Edukativni centar obezbeđuje pacijente-modele na kojima doktori rade.
Oko 30ml materijala se aplikuje tokom kursa.

Polaznici edukacije su u mogućnosti da dobiju basic i/ili advance nivo edukacije. Završetkom edukacije ovladaće veštinama upotrebe filera kod korekcije usana, popunjavanja nazo-labijalnih bora, marioneta, glabelarne regije, podočnjaka, regije oko očiju, tzv. crow feet, linearnih bora na čelu, jagodica, obraza, vrata, dekoltea, šaka.

 

Šta se sve može postići hijaluronskim filerima:

 

 • popuniti nazo-labijalne bore, marionete, obraze
 • povećati i oblikovati ( remodelirati) jagodice
 • korigovati nos, podići vrh nosa
 • popuniti bore na čelu, između obrva, vratu, na dekolteu, između grudi, oko očiju (tzv. crow feet), iznad gornje i donje usne
 • regeneriše se koža šaka i šakama se vraća volumen
 • uvećavaju se usne, ističu se ivice usana, promena oblika usana
 • podmlađuju se ušne resice, zateže se vilična linija, podvaljak, koža brade
 • popunjavaju se ožiljci od akni
 • menja se oblik brade i vilice, podižu se obrve i zateže se regija slepoočnice

 

 

 

EDUKACIJE ZA BOTULINUM TOXIN

 

Polaznici edukacije su u mogućnosti da dobiju basic, advance i professional nivo edukacije. Završetkom edukacije ovladaće veštinama upotrebe botulinum toksina na licu, vratu, dekolteu. Ovladavaju veštinom primene botulinum toksina u oblasti stomatologije (rešavanje gummy smile, bruksizam...) i kod primarne hiperhidroze.

 

 

 

EDUKACIJE ZA PRP

 

REJUVENACIJA KOŽE FAKTORIMA RASTA IZ PLAZME je tretman koji koristi potencijal sopstvenog organizma u cilju poboljšanja teksture I tonusa kože. Vidno ublažava bore I tragove na koži poput ožiljaka od akni te predstavlja pravo rešenje za idealan beauty režim u cilju popravke ukupnog stanja kože.

 

 

 

EDUKACIJA ZA MEZOTERAPIJU

 

Koncept mezoterapije obuhvata ubrizgavanje aktivnih materija u srednji sloj kože (mezoderm), a u zavisnosti od unetog koktela postižu se različiti efekti i koncept mezoterapije se može primeniti u različitim oblastima medicine, kao što su: dermatologija, reumatologija, stomatologija, estetska, sportska, fizikalna medicina, otorinolaringologija...

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa konceptom primene mezoterapije u oblasti estetske medicine, njihovim apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama, tehnikama rada, aktivnim supstancama u mezo koktelima, kontraindikacijama, neželjenim efektima i njihovom rešavanju. Uče se protokoli i recepture za primenu mezoterapije na telu, licu, vratu, dekolteu, šakama i kosi. Stiču se znanja iz oblasti farmakologije vezane za tri osnovne grupe aktivnih suspstanci, a to su: one koje imaju lipolitički efekat, koje imaju uticaj na poboljšanje cirkulacije i treća grupa koja dovodi do stimulacije fibroplasta koji utiče na lučenje kolagena.

 

Mezoterapija - primena za telo:

 • za lečenje celulita (sva četiri stadijuma)
 • za zatezanje kože stomaka, oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (naročito unutrašnje strane butina )

 

Mezoterapija - primena na licu, vratu, dekolteu i šakama:

 • za regeneraciju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama, čime ona postaje zdravog i mladolikog izgleda, sjajna, jedra, elastična i glatka
 • duboka biorevitalizacija za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama

 

Mezoterapija - protiv gubitka kose kod žena i muškaraca.
Rezultati su fantastični.

 

 

 

EDUKACIJE ZA LIPOLIZU

 

Lipoliza podrazumeva ubrizgavanje aktivnih supstanci koje dovode do topljenja lokalizovanih masnih naslaga. Upoznavanje sa teoretskim konceptom za sve oblasti lokalizovanih masnih naslaga - lice, podvaljak, nadlaktice, stomak, bedra, bokovi, kolena, listovi.

Praktični deo: obuhavata prvenstveno vežbanje više tehnika iz oblasti estetske mezoterapije na veštačkoj koži, a potom polaznici stečeno znanje primenjuju na pacijentima - modelima. Samostalno vežbaju svaku pojedinačnu veštinu na svojim pacijentima.

 

 

 

EDUKACIJE ZA HEMIJSKE PILINGE

 

Teoretski deo: Polaznici se upoznaju sa savremenim aktivnim supstancama u estetskoj dermatologiji i hemijskim pilinzima. Tu su glikolna kiselina, hijaluronska kiselina, salicilna kiselina, laktična kiselina, mandelična kiselina, kodžik kiselina, retinol, vitamini B,C,E.... Upoznaju se i sa indikacijama (regeneracija i revitalizacija kože, melazma, heliodermija, pigmentacije, akne, ožiljci od akni, itd.), apsolutnim i relativnim kontraindikacijama za primenu hemijskih pilinga, tehnikama rada, neželjenim efektima i njihovom sanacijom.

 

Pacijentima predočavamo i kombinacije hemijskih pilinga i drugih terapijskih metoda, sinergiju i antagonizam među njima.

 

Praktični deo: Polaznici rade samostalno na pacijentima, svaku indikaciju ponaosob.

 

 

 

Galerija slika sa edukacija: